Så går det till att ta körkort för bil

Vi erbjuder trygg och individanpassad körkortsutbildning på Hisingen i Göteborg. Med oss kan du vara säker på att få en enkel väg till ditt körkort för bil.

Övningsköra hemma - En viktig del på vägen till körkort

En viktig del av att kunna ta körkort på ett säkert och enkelt sätt är att öva mycket hemma med en handledare. Då får du en bra chans att öva på det som läraren på trafikskolan gått igenom under körlektionerna.

För att få övningsköra privat behöver du ha ett körkortstillstånd och en person (Handledaren) som är minst 24 år och har haft B-körkort i minst fem år. Både handledaren och eleven måste ha genomgått en introduktionsutbildning även kallad handledarutbildning. Denna bokar du enkelt online via knappen nedan.

Körkortsteori - Kunskap och riskmedvetenhet i trafiken

Att köra bil handlar inte bara om att kunna köra bilen rent praktiskt. Det är viktigt att ha bra koll på både vägmärken och trafikregler för att kunna vara en säker bilförare. I våra körkortspaket ingår teorin och du bestämmer själv hur mycket tid du lägger på det inför teoriprovet som är obligatoriskt för att få köra upp.

Två obligatoriska delar i körkortsutbildningen är Riskutbildning del 1 och 2. Del 1, även kallad riskettan, innebär utbildning om riskerna i trafiken kring trötthet, alkohol och droger och hur det påverkar förare. Del 2, även kallad halkan, är ett praktiskt moment där du får träna på att hantera riskfyllda situationer vid olika väglag.

Körkortsteori
Körlektioner med trafiklärare

Körlektioner - Övning med en utbildad trafiklärare

Absolut bästa vägen till bra kunskaper bakom ratten är att ta ett antal körlektioner med en utbildad trafiklärare. Vi på Körkortscenter Göteborg är erfarna utbildare och vet att varje person är unik och därför skräddarsyr vi utbildningen utifrån varje persons förutsättningar. 

På körlektionerna går vi igenom och övar på viktiga moment i körkortsutbildningen. Här får du viktig feedback på vad du ska tänka på och träna mer på för att klara utbildningen och uppkörningen.

Det är alltid bra att börja med en testlektion för att se vilken nivå du befinner dig på. På så vis kan vi bättre skräddarsy din utbildning utifrån dina förutsättningar.

Sista steget - Teoriprov och uppkörning

För att bli godkänd och få sitt körkort måste man klara teoriprovet och uppkörningen som är den praktiska delen. När man tar teoriprovet genomför man provet digitalt i Trafikverkets lokaler på Hisingen. Provet består av ett antal frågor och man måste minst ha  52 rätt av 70 frågor. Blir man underkänd får man göra om provet.

Det praktiska provet som även kallas uppkörning genomförs också med utgångspunkt vid Trafikverkets lokaler här på Hisingen. Du kör upp i någon av våra bilar med en person från Trafikverket och om du klarar det eller inte beror på flera parametrar. Misslyckas du får du göra om uppkörningen vid ett senare tillfälle. Din trafiklärare talar om när du är redo för uppkörning. 

BOKA

Testlektion

40 minuter: 500 kr

Boka introduktionskurs Hisingen Göteborg Körkortscenter Gbg
BOKA

Introduktionskurs

400 kr

Boka körlektion Hisingen Göteborg Körkortscenter Gbg
BOKA

Körlektion

40 minuter: 575 kr

ÖPPNINGSERBJUDANDE!

Den 8 maj slår vi upp portarna till vår nya trafikskola på Hisingen och till dig har vi ett riktigt kanonerbjudande. Du får 10% rabatt på alla våra paket* till och med 31 maj. Köp på plats hos oss på Vallfrögatan 28.

Tid kvar på erbjudandet:

* Gäller körkortspaket och lektionspaket som säljs av Körkortscenter Göteborg. Erbjudandet gäller till och med 31 maj 2023 för alla nya kunder. Välkommen in!